Takaisin
Helmikudottu kännykkäkoru
	Kuva: Suomen käsityön museo
Tarvikkeet: Erivärisiä helmiä, vahvaa, ohutta lankaa, esim. virkkaus- tai helmilankaa, sakset, ohut silmäneula, pahvia kudonta-alustaksi ja viivoitin.

Saat ohjekuvat suuremmiksi klikkaamalla niitä hiirellä.
Kuva: Suomen käsityön museo
Suunnittele ja väritä malli ruutupaperille. Laske helmien menekki.
Kuva: Suomen käsityön museo
Leikkaa pahvista 20-25 cm pitkä ja 5 cm leveä loimikehikko työllesi. Leikkaa saksilla pahvin päätyihin pienet viillot. Näiden kautta pujotat langan loimeksi. Viiltojen, eli loimilankojen etäisyys toisistaan määräytyy helmien paksuuden mukaan. MUISTA, että loimilankoja on yksi enemmän kuin helmiä rivissä, koska helmet asettuvat lankojen väliin. Tee vielä ylimääräiset viillot molempiin päätyihin langan päitä varten. Valitse työllesi sopivat lanka ja neula. Niiden tulee olla tarpeeksi ohuita, jotta ne mahtuvat helmien läpi.
Kuva: Suomen käsityön museo
Pujota loimilanka pahvialustaan. Pyöritä lankaa spiraalimaisesti pahvin ympäri siten, että se kiinnittyy viiltoihin ja on napakasti paikoillaan. Solmi langan päät löysästi ”nurjalle” puolelle.
Aloita helmien pujottelu. Pujota neulan silmään tarpeeksi pitkä lanka, jottei sitä tarvitse lisätä kudonnan aikana. Ota helmet neulalle ja aseta ne oikealta loimen alta lankojen väliin, voit käyttää apuna viivoitinta, jolla nostat loimilankoja.
Kuva: Suomen käsityön museo
Nosta nyt helmet loimen yläpuolelle ja paina loimilangat alas. Tuo lanka vasemmalta helmien läpi loimilankojen yläpuolelta, jotta helmet sitoutuvat työhön.
Kuva: Suomen käsityön museo
Jatka pujottelua mallisi mukaan. Kun olet saanut kuviosi valmiiksi, pujottele aloituspään langan loput helmien sisään. Tee joihinkin väleihin solmuja.
Kuva: Suomen käsityön museo
Yläreunan langat kannattaa vaikka palmikoida, jotta saat korun solmittua puhelimeesi.


Ohjeen lähde: Suomen käsityön museo 2007. Ohje ja malli Laura Kylliäinen, kuvat Liisa Korhonen.