Avoin museo
museotnäyttelytopetusaineistotverkkojulkaisutsaavutettavuushakuinfo

Kokoelmaselaimet museoittain


Kokoelmaselaimilla voit tutustua museoiden verkkotietokannoista löytyviin kokoelmatietoihin.
Suomen käsityön museo


KIRJASTO

Käsityöhön, käsiteollisuuteen ja yleensä käsillä tekemiseen kuuluvia julkaisuja sekä suomalaisia ja ulkomaisia aikakauslehtiä.

KANSALLISPUVUT
Pukukohtaisia tietoja noin 400 eri kansallispuvusta ja niiden eriaikaisista versioista. Puvuista on lyhyt historiikki, kuvaus puvun osista, myyjätiedot, lähdeaineisto sekä kirjallisuusluettelo.

PIIRUSTUSKOKOELMA
Luonnos-, malli- ja työpiirustuksia. Aiheina ovat tekstiilit, huonekalut, työkalut, koneet, kulkuvälineet, astiat, erilaiset pienesineet jne.

ESINEET
Museon esinekokoelmista löytyvien noin 17000 esineen tiedot.

TUTKIMUS
Käsityöalan tutkimuksia ja opinnäytetöitä sekä aikakauslehtiviitteitä.

KÄSITYÖN ARKISTOT
Yli 800 viitettä käsityön, käsityöläisyyden ja kotiteollisuuden arkistomateriaalista ja sitä säilyttävistä museoista ja arkistoista.

VALOKUVAT SULJETTU
Suomen käsityön museon valokuva-arkistoon luetteloidut yli 24 000 valokuvaa.

Keski-Suomen museo


KIRJASTOTIETOKANTA
Keski-Suomen museon käsikirjastossa on lähes 9 000 kirjaa. Käsikirjaston luokitus on yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän mukainen. Kirjastossa on etupäässä kansatieteellistä, historiallista ja arkeologista kirjallisuutta sekä taideteollisuutta ja esineellistä kulttuuria käsitteleviä teoksia. Kirjoja ei lainata ulkopuolisille, mutta kirjaston tiloissa ne ovat myös tutkijoiden käytettävissä. Museon käsikirjasto toimii kolmessa eri toimipisteessä. Yhteydenotot Keski-Suomen museo, amanuenssi Sirpa Suhonen, puh. 624 920 ja ksmuseo.info@jkl.fi.

LEHTILEIKETIETOKANTA
Keski-Suomen museon lehtileiketietokannassa on tällä hetkellä haettavissa 18 671 lehtileikettä. Lehtileikkeet ovat vuosilta 1891 – 1997 museoalaan liittyviä artikkeleita Keski-Suomen alueella ilmestyneistä lehdistä. Vuodesta 1998 alkaen lehtileikkeet ovat luettavissa Keski-Suomen museon toimistolla, Kilpisenkatu 1. Yhteydenotot puh. 624 918, Ksmuseo.Arkistot@jkl.fi.

Jyväskylän taidemuseo


KIRJAT JA LEHTILEIKKEET
Jyväskylän taidemuseon kirjat ja lehtileikkeet...

Keuruun museo


RAIMO PAAVOLAN LAHJOITUSKOKOELMA
Raimo Paavolan lahjoiuskokoelman taideteosten tietoja...

webdesign Anssi Harjula