etusivu | neljä teemaa | reseptivihko | oma ohje | yllätysresepti | ruokaperinnetesti | haku | info
Ruoan säilöminen 1/9 | edellinen | seuraava
Vielä 1900-luvun alussa siat laidunsivat kujilla, kesantopelloilla ja lähimetsissä, kunnes routa ajoi ne kotitanhuville. Lammin muorin porsaalla Korpilahdella oli kuitenkin oma sikolätti. Kuvaaja Lauri Kuusanmäki. Keski-Suomen museon kuva-arkisto.

Suolaaminen
Suolaa käytettiin säilönnässä jo esihistoriallisella ajalla. Se oli arvokasta tuontitavaraa ja siksi sitä käytettiin harkiten. Kun sen saanti helpottui ja hinta laski, suolaus yleistyi. Suolaamalla säilöttiin lihaa, kalaa, vihanneksia ja sieniä.


Kuvateksti


Vielä 1900-luvun alussa siat laidunsivat kujilla, kesantopelloilla ja lähimetsissä, kunnes routa ajoi ne kotitanhuville. Lammin muorin porsaalla Korpilahdella oli kuitenkin oma sikolätti. Kuvaaja Lauri Kuusanmäki. Keski-Suomen museon kuva-arkisto.